Lokum gibi hindi yapmak istiyorsaniz tarifime göz atin
HINDI BUDU FIRINDA TORBADA PISIRME
malzemeler
5 adet hindi budu
2 dis sarimsak
margarin
2 bucuk tatli ks sebze vegeta
1 adet kuru sogan
firin torbasi
HAZIRLANISI
ilk önce budlari iyice tüylerini temizleyin yikayip bicakla 4-5 yerinden
yariklar acin bu deliklerin icine sarimsak ile margarin koyun
sarimsaklari minik minik kesin margarine batirip deliklere yerlestirin
sonra butlari tuzlayip bir tava da her tarafini güzelce kizartip bir tepsiye
alip vegate baharatini üstüne serpip bir sogani kücük kücük dograyip
butlari harmanlayip firin torbasina yerlestirip agzini kabatip torbayi bir
kac yerinden delip 160/ 170 derece de nar gibi kizarincaya kadar pisirin
yaninda ayni anda bir ayri torbada patatesleri soyup zeytin yagi ve dil baharatiyla
tuzlayip harmmanlayin pisirin afiyet olsun
Sebzeli çeşniyle yemek daha lezzetli oluyor dimi? Ellerine sağlık ♥
Bol sebzeli güzel olmus, ellerine saglik
Bu Nasıl güzel bir sunum canım. Ellerine sağlık.