Bügün"de yöresel bur lezzet yapmaya nedersiniz :)
Bulgur Türk Mutfaginda Güneydogu ,Anadolu " nun vazgecilmezidir bulgur sofralardan
eksik olmayan bas tacidir.
Arap falafel tadinda olan güzel memleketimimde Mardin "de öglen arasi yapilan bu lezzetli tarifimize göz atalim eminim cogunuz biliyorsunuzdur bu lezzeti.
BULGURLU KÖFTE
500 gr ince bulgur
800 gr kiyma
2 adet kuru sogan ince dogranmis
2 adet yumurta
Yarim cay bd zeytinyaģi
Kimyon, karabiber, pulbiber, reyhan, tuz
Kizartmak icin siviyaģ
YAPILISI
ilk önce bulgurun üstünü gececek kadar su ile islatip sismesini saglayiniz.
kiyma , ince dogranmus sogan , yumurta ve tuz ,baharatlari ilave edip iyice yogurun homejon bir kivam alincaya kadar.
Harctan mandalina büyüklügün" de parcalar koparip ellinizle bastirarak inceltin,
tavaya fazla kurutmadan her iki tarafini cevirip kizartin.
Yesil bir salata veya çoban salatasi esliginde yaninda bir ayranla sicak sicak servis ediniz.
Afiyet olsun
Mutlaka deneyeceğim bulgurlu yiyecekleri çok severim ellerine sağlık...
Mutlaka deneyeceğim bulgurlu yiyecekleri çok severim ellerine sağlık...