skip to main | skip to sidebar

Sayfalar

  • Ana Sayfa
  • Lezzet Durağı
  • İLETİŞİM

ROJİNDEN KEYİFLİ TARİFLER

MARDIN KAVURMASI KALI

23:56 | Publish by Unknown

Kali yani Kavurma  doguda herkesin kis aylarici yaptigi  Annelerimizin kurtaricisi Kali yazdan en güzel oglak dana Kuzu keci alinip özel beslenip büyütülürdü sonbaharin sonlarinda  et hem tuzlanip bidonlarda özel olarak hazirlanip saklanirdi, hem Kavurmasi yapilirdi bende bügün KALI YANI KAVURMA tarifini sizler ile paylasacam ben size 3 kg lik tarif verecem sizler ölcüleri azaltip cogaltabilirsiniz 6 ay da kalsa bozulmaz

KAVURMA KALI
 MALZEMELER
3 kg dana et  kemiksiz yagsiz
1 ,5 kg ic yagi  aslinda kuyruk yagi ile yapilir burda  olmadigi icin ben ic yagi ile yaptim,
damak tadiniza göre tuz

YAPILISI
Etinizi  fotodaki gibi büyük parcalar halinde dograyiniz
damak tadiniza göre tuzlayin bu noktaya dikkat edin tuzunu asiri kacirmayin  eksikte koymayin cok tuz olursa tuzlu olusarsa kavurmaniz az olursa tuzu bozulabilir,
etinizi  tuzladiktan sonra üstünü kapatip buzdalabina kaldirin  suyunu cekmesi icin  3 gün  buzdalabinda dinlendirin
ic yagini da ufak ufak dograyip tuzlayin ayri bir kaba koyup onun da üstünü kapatip buzdalabinda 3 gün dinlendirin.
3 bekletilip dinlendiren eti cikartin eyer üstünde  su birakmisa mutlaka o suyu dökün benim su olmuyor üstünde,
 hem etinizi hem ic yagini ayni anda 2 ayri tencerede ocaga alin pisirin.
etler iyice kuruyuncaya kadar pisirin bir parca etten alip elliniz ile acin ici tel tel olduysa  diger tarafta pisirdiginiz ic yaginin bezelerini kepceyle bir tabaga alin ve ic yagini ilave edin ete
 10 dakika daha arada karistirarak iyice kavurun soguduktan sonra saklama kabina alip buzdalanda yada serin bir yerde muhafaza ediniz .

Etiketler: YÖRESEL LEZZETLER 0 yorum
0 Responses

« Sonraki Kayıt Önceki Kayıt »
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)
Siteme Hoşgeldiniz

Kim ne demiş ?

Tereyağı
Anonymous
pekmezi ve yere yağıyla karıştırıp künefe tabaklarını yağlarsanız daha güz...
Anonymous
Merhaba bloğunuzu yeni gördüm çok sevindim bende mardinliyim başarılar dile...
Anonymous
Ellerine saglik rojin, en güzeli herseyi evde yapmak, masaallah sana, sevgi...
lifestylesieda
Ellerine sağlık Rojinciğim...sevgiler Selma'nın Organik Mutfağı
Selma'nin_organik_mutfagi

Popüler Yayınlar

  • DIYARBAKIR ÜSÜLÜ TIRIT
  • KUZU BÖBREK
  • BULGURLU KÖFTE
  • cemenli ispanak yemegi
  • Caprice-Modevik (kaprisTorte)
  • MARDIN TAVA
  • MiDYAT TAVA
  • ZEYTIN EZMELI ACMA
  • TAS KEBAB
  • SINI KEBABI ANTAKYA

Kategoriler

  • BALIKLAR
  • CHEESCAKEKLER
  • CUPCAKELER
  • Etyemekleri
  • Garnitürler
  • HAMUR İŞLERİ
  • HAMURİŞLERİ
  • KAHVALTILIKLAR
  • KEK-PASTALAR
  • KURABİYELER
  • MACARONLAR
  • MEZELER
  • POĞAÇALAR
  • PİLAV-MAKARNALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • YEMEKTARİFLERİ
  • YEMEKTARİFLERİM
  • YENI TARIFLER
  • YÖRESEL LEZZETLER
  • ÇORBALAR

Blog Listem

  • Susam Çörek Otu Denenmiş Tarifler
    BLOGUMUN AYLIK (Ocak Ayı) 2020 TOP-10 LİSTESİ
  • Lifestyle Sieda
    Wazakgama (Kenevir Helvası veya çedene helvası)
  • Selma'nın Organik Mutfağı
    GONCA GÜL BÖREK
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe

Davetlimizsiniz

USTA ELLERDEN

Lezzet Duragi

Hemen Üye Olun

Instagram

Kim Nerden Geldi ?

Ziyaretçilerim

Translate

Blog Archive

Elegant Rose
Copyright (c) 2010 ROJİNDEN KEYİFLİ TARİFLER. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.