Sevgili arkadaşım Sieda dan aldığım bu müthiş lezzetli pastayı biz çok sevdik, severek yaptığım bu pastayı sizlerde yapin istedim biraz ugrastirsada bu lezzeti tatmaya deger
Siedanin tarifini olduğu gibi paylaşıyorum.
Tarifine burdanda bakabilirsiniz.
YAPILISI:
2 yemek ks bal
2 yemek ks tereyagi
1 bardak toz seker
1 cay ks karbonat
1 cimdik tuz
2 yumurta ve sekeri büyük bir kasenin icersinde isiya dayanikli olmasi lazim kabin
cirpilmis yogurt kivaminda gelene kadar cirpim tereyaginida ilave edip
kaseyi su kaynayan tencerenin üzerine yerlestirip tereyagi iyice eriyene kadar
Karistirin bal ve karbonati ilave edip karistirmaya devam edin
sürekli karistirin ki yumurtalar pismesin kaseyi tencerinin üzerinden alin.
sonra Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar ellenmis un ilave edin
20 dakika dinlenmeye birakip.dinlenen hamuru 5- 6 parcaya bölüp,26cm çapinda
düzgün bir sekilde acin , kenarlarini ben büyük tencere kapagiyla kestim
düzgün olsun diye...220 derece isitilmis firinda hafif pembe omuncaya kadar
pisirin.6 tanesini de bu sekilde acip pisirin.
KREMASI ICIN:
250gr tereyagi ve ( benim aldigim hazir kutular 397 gram) süt recelini
(Süt kremasi ) mikserle cirpin akici bir kivam olacak.
servis tabaginiza ilk hamurunuzu koyup kremayi sürün 5 adetini de böyle pisirin
aralarina kremayi sürerek tamamlayin. Biskivileri merdane yardimiyla ezin ve pasta kremasinin üzerine serpin . Bu pasta en az iki saat bekletip öyle servis yapin.
Hatta ertesi gün daha da iyi oluyor.servis yaparken bal ve cevizle süsleyebilirsiniz
bende de tarifi böyle yaptim
2 yumurta
2 yemek ks bal
1 bardak toz seker
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cimdik tuz
2 yumurtayi ve toz sekeri cirpilmis yogurt kivamina gelinceye
cirpin tereyagini benmari üsülü eritip ilave edin 2 yumurta
ve kabartma tozunu ilave edip iyice cirpin yumusak bir
hamur elde edinceye kadar ellenmis un ilave edip
iyice yogurup yarim saat dinlendirip hamuru bezelere ayirip
un yardiyla acin ve 26 cm capinda bir tencere kapagiyla
düzgün olsun diye kesin ben 2 tane birden pisirdim önceden isitilmis 220 derece Firinda hafif Pembelesinceye kadar pisirin dikkat edin cok cabuk pisiyor
KREMASI ICIN :
250 gr tereyagi
397 gram hazir süt receli mikserle cirpin. Akici bir kivam alincaya
kadar servis tabagina ilk hamuru koyup kremayi sürün bütün katlari
ayni islemi yapin üstü icin pisirdiginiz bisküveri 2 tanesini ronda da veya merdane
yardimiyla ezip üstüne serpistirin . En az iki saat bekletiniz
bir gün bekletip servis ediniz
Çok güzellll... ellerine saģlık Rojin'ciğim