skip to main | skip to sidebar

Sayfalar

  • Ana Sayfa
  • Lezzet Durağı
  • İLETİŞİM

ROJİNDEN KEYİFLİ TARİFLER

Caprice-Modevik (kaprisTorte)

13:02 | Publish by Unknown

Sevgili arkadaşım   Sieda dan   aldığım bu müthiş lezzetli pastayı biz çok sevdik, severek yaptığım bu  pastayı sizlerde yapin istedim biraz ugrastirsada bu lezzeti tatmaya deger

Siedanin tarifini olduğu gibi paylaşıyorum.
Tarifine burdanda bakabilirsiniz.

YAPILISI:

2 yumurta
2 yemek ks bal
2 yemek ks tereyagi
1 bardak toz seker
1 cay ks karbonat
1 cimdik tuz
2 yumurta ve sekeri büyük bir kasenin icersinde isiya dayanikli olmasi lazim kabin
cirpilmis yogurt kivaminda  gelene kadar cirpim tereyaginida ilave edip
kaseyi su kaynayan tencerenin üzerine yerlestirip tereyagi iyice eriyene kadar
 Karistirin bal ve karbonati ilave edip karistirmaya devam edin
sürekli karistirin ki yumurtalar pismesin kaseyi tencerinin üzerinden alin.
sonra Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar ellenmis un ilave edin
20 dakika dinlenmeye birakip.dinlenen hamuru 5- 6 parcaya bölüp,26cm çapinda
düzgün bir sekilde acin , kenarlarini ben büyük tencere kapagiyla kestim
düzgün olsun diye...220 derece isitilmis firinda hafif  pembe omuncaya kadar
pisirin.6 tanesini de bu sekilde acip pisirin.
KREMASI ICIN:
250gr tereyagi ve ( benim aldigim hazir kutular 397 gram) süt recelini
(Süt kremasi ) mikserle cirpin akici bir kivam olacak.
servis tabaginiza  ilk hamurunuzu koyup kremayi sürün 5 adetini  de böyle pisirin
aralarina kremayi sürerek tamamlayin. Biskivileri merdane yardimiyla ezin ve pasta kremasinin üzerine serpin . Bu pasta en az iki saat bekletip öyle servis yapin.
Hatta ertesi gün daha da iyi oluyor.servis yaparken bal ve cevizle süsleyebilirsiniz









































bende de  tarifi böyle yaptim
2 yumurta
2 yemek ks bal
1 bardak toz seker
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cimdik tuz
2 yumurtayi ve toz sekeri cirpilmis yogurt kivamina gelinceye
cirpin tereyagini benmari üsülü eritip ilave edin 2 yumurta
ve kabartma tozunu ilave edip iyice cirpin yumusak bir
hamur elde edinceye kadar  ellenmis un ilave edip
iyice yogurup yarim saat dinlendirip hamuru bezelere ayirip
un yardiyla acin ve 26 cm capinda bir tencere kapagiyla
düzgün olsun diye kesin ben 2  tane birden pisirdim  önceden isitilmis 220 derece Firinda hafif  Pembelesinceye  kadar pisirin dikkat edin cok cabuk pisiyor
KREMASI ICIN :
250 gr tereyagi
397 gram hazir süt receli mikserle cirpin. Akici bir kivam alincaya
kadar  servis  tabagina  ilk hamuru koyup kremayi  sürün bütün katlari
ayni  islemi yapin üstü icin  pisirdiginiz bisküveri 2 tanesini ronda da veya merdane
yardimiyla ezip üstüne serpistirin . En az iki saat bekletiniz
bir gün bekletip servis ediniz



Etiketler: KEK-PASTALAR 1 yorum
1 Response
  1. Selma'nin_organik_mutfagi Says:
    10 Mart 2015 22:51

    Çok güzellll... ellerine saģlık Rojin'ciğim


« Sonraki Kayıt Önceki Kayıt »
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)
Siteme Hoşgeldiniz

Kim ne demiş ?

Tereyağı
Anonymous
pekmezi ve yere yağıyla karıştırıp künefe tabaklarını yağlarsanız daha güz...
Anonymous
Merhaba bloğunuzu yeni gördüm çok sevindim bende mardinliyim başarılar dile...
Anonymous
Ellerine saglik rojin, en güzeli herseyi evde yapmak, masaallah sana, sevgi...
lifestylesieda
Ellerine sağlık Rojinciğim...sevgiler Selma'nın Organik Mutfağı
Selma'nin_organik_mutfagi

Popüler Yayınlar

  • DIYARBAKIR ÜSÜLÜ TIRIT
  • KUZU BÖBREK
  • BULGURLU KÖFTE
  • Caprice-Modevik (kaprisTorte)
  • MiDYAT TAVA
  • cemenli ispanak yemegi
  • MARDIN TAVA
  • HAVUCLU PEYNIRLI OMLET
  • MARDIN KAVURMASI KALI
  • NISASTALI KURABIYE

Kategoriler

  • BALIKLAR
  • CHEESCAKEKLER
  • CUPCAKELER
  • Etyemekleri
  • Garnitürler
  • HAMUR İŞLERİ
  • HAMURİŞLERİ
  • KAHVALTILIKLAR
  • KEK-PASTALAR
  • KURABİYELER
  • MACARONLAR
  • MEZELER
  • POĞAÇALAR
  • PİLAV-MAKARNALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • YEMEKTARİFLERİ
  • YEMEKTARİFLERİM
  • YENI TARIFLER
  • YÖRESEL LEZZETLER
  • ÇORBALAR

Blog Listem

  • Susam Çörek Otu Denenmiş Tarifler
    BLOGUMUN AYLIK (Ocak Ayı) 2020 TOP-10 LİSTESİ
  • Lifestyle Sieda
    Wazakgama (Kenevir Helvası veya çedene helvası)
  • Selma'nın Organik Mutfağı
    GONCA GÜL BÖREK
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe

Davetlimizsiniz

USTA ELLERDEN

Lezzet Duragi

Hemen Üye Olun

Instagram

Kim Nerden Geldi ?

Ziyaretçilerim

Translate

Blog Archive

Elegant Rose
Copyright (c) 2010 ROJİNDEN KEYİFLİ TARİFLER. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.