Basemel Sosli Tavuklu Mantar Kebabi
600 gr kemiksiz tavuk eti veya tavuk gögsü
1 adet kuru sogan
1 adet kirmizi biber
1 adet yesil biber
2 dis sarimsak
500 gr mantar
tuz karabiber
zeytinyagi
BASEMEL SOSU ICIN
1 yemek ks tereyagi
2 yk un
3 su bd süt
tuz 1 cay ks karabiber
üstü icin
kasar peyniri
YAPILISI
ilk önce eti kusbasi kesin yikayip tencereye alin tuzunu ilave edip suyunu cekinceye kadar pisirin.
yemeklik dogradiginiz sogani zeytin yagini ilave edin soteleyin
jülyen dogradinizbiberleri mantarlari ve sarimsagi tuz karabiberini ilave ediniz soteleyin
güvecliklere pay edin
basamel sosunu ilk önce tereyagini eritip unu ilave edip kokusu cikincaya kadar hizli sekilde karistirin sütü ilave edin karistirin tuzu karabiberi ilave edip kaynama basladiktan sonra ocaktan alin
basemel sosu yemegi bosaltiginiz güvecliklerin üzerine dökün üzerlerine kasar peyniri serpip 200 derecede firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirin. afiyet olsun
çok çok nefis bir görüntü ilk resim yetti bana :)
eline sağlık
Görüntü muhteşem olmuş Rojin hanımcım. Ellerinize sağlık. Sağlıklı ve doyurucu bir yemek.