SAKSI KEBABI
4 adet orta boy bostan patlican
400 gr kusbasi et
1 adet ince dogranmis sogan
5 adet domates
3 adet sivri biber
3 dis sarimsak
karabiber
kimyon
tuz
salca
patlicanlari kizartmak icin siviyag
patlicanlari ortadan dolma keser gibi kesin patlicanlarin büyüklügüne göre saksilari göz karari kesin.
patlicanlarin icini dolma oyar gibi oyun ama fazlla ince oymayin dolma gibi biraz kalin olsun ben kasikla oydum tuzlu suda 15 dakika bekletin aciligi gitsin.
havlu kagitin üzerine alin sivi yaginda karniyarik kizartir gibi kizatin patlicanlari hafif.
biber ile sogani ince ince dograyin hafif soteleyin tantuni eti gibi ufak dogranmis kusbasi eti ilave edin suyunu cekinceye kadar pisirin .kücük küp dogranmis 3 adet domatesi ve 1 yemek ks salcayi ilave edin baharatlarla ve sarimsakla kisik ateste etler pisinceye kadar pisirin dikkat edin suyunu cekmesin kizartilmis saksi patlicanlarin icini pisirdiginiz harcla doldurun her bir saksi patlicanin üzerine yuvarlak dilimlenmis domates bir dilim bir koyun borcama dizin veya firin tepsisine 2 su bardagi suyla salcayi eritin biraz baharat katin patlicanlarin aralarina dökün 200 derece de firin da pisirin afiyet olsun
Ellerine sağlık Patlıcan mevsimi geldi artık.Çok güzel görünüyor.