GAZETE TATLISI
KITIR KITIR BIR TATLI
2 yumurta
2 yk kasigi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
1corba ks sirke
yarim limon suyu
1 pk kabartma tozu
aldigi kadar un kulak memesi yumusakliginda olacak hamur
ici icin findik
acmak icin nisasta
yagli mutfak kagiti üstüne serip yuvarlamak icin
üstü icin tereyagi
SERBETI ICIN
3 su bardagi seker
4 su bardagi su
linon
YAPILISI
Hamuru icin bütün malzemeyi yogurma kabina alip yavas yavas ununu ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun 20 bezeye ye ayirip nisastyla tek tek bezelri acin oklavaya sarip büzün yagli kagit üzerine serin biraz kurutup üstüne bol findik serpin 3 yufkayi üst üste dizin aralarina findik serperek kagiti ucundan tutup yufkayi rolle seklinde yuvarlayin yuvarladiginiz yufkayi 2 parmak aralikla kesi tepsiye dizin bütün bezeleri ayni sekilde yapip üstüne yeterli eritilmis tereyagini gezdirin 170 derece de firinda iyice kizartip pisirin önceden yaptiginiz serbeti biraz soguyan tatlinin üzerine dökün ,
not bu tatli bir gün öncesinde yapilip kurutulursa daha lezzetli olur