Kilis Tava
Malzemeler
Malzemeler
500 gr kiyma
2 adet kapya kirmizi biber
2 adet yesil biber
5 dis sarimsak
1 demet maydanoz
1 yemek ks biber salcasi
3 adet patlican
tuz, karabiber, toz kirmizi biber
2 yemek ks zeytin yagi
Hazirlanisi
Paticcsnlarin kabuklarini soyup yarim ay seklinde dograyip tuzlu su icersinde bekletin acisi ciksin kiy ve ince kestiginiz biberleri .maydanozu ve baharatlari, tuz iyice yogurun patlicanlarin suyunu süzüp yagladiginiz firin tepsisine patlicanlari hic aralik kalmiyacak sekilde dizin bir alumfoliye üzerine kiyma harcini yayip güzelce incelterek dizdiginiz patlicanlarin üzerine yayin biber ve domstesler le süsleyip 250 derece de firinda pisirin benim tavam biraz fazla kizardi :) afiyet olsun
Abimin eşi Kilisli..Ondan dolayı biliyorum Kilis tavayı..Ben de bir iki defa yapmıştım. Bence çok güzel bir yemek. :)
Ellerinize sağlık.