Kali yani Kavurma doguda herkesin kis aylarici yaptigi Annelerimizin kurtaricisi Kali yazdan en güzel oglak dana Kuzu keci alinip özel beslenip büyütülürdü sonbaharin sonlarinda et hem tuzlanip bidonlarda özel olarak hazirlanip saklanirdi, hem Kavurmasi yapilirdi bende bügün KALI YANI KAVURMA tarifini sizler ile paylasacam ben size 3 kg lik tarif verecem sizler ölcüleri azaltip cogaltabilirsiniz 6 ay da kalsa bozulmaz
KAVURMA KALI
MALZEMELER
3 kg dana et kemiksiz yagsiz
1 ,5 kg ic yagi aslinda kuyruk yagi ile yapilir burda olmadigi icin ben ic yagi ile yaptim,
damak tadiniza göre tuz
YAPILISI
Etinizi fotodaki gibi büyük parcalar halinde dograyiniz
damak tadiniza göre tuzlayin bu noktaya dikkat edin tuzunu asiri kacirmayin eksikte koymayin cok tuz olursa tuzlu olusarsa kavurmaniz az olursa tuzu bozulabilir,
etinizi tuzladiktan sonra üstünü kapatip buzdalabina kaldirin suyunu cekmesi icin 3 gün buzdalabinda dinlendirin
ic yagini da ufak ufak dograyip tuzlayin ayri bir kaba koyup onun da üstünü kapatip buzdalabinda 3 gün dinlendirin.
3 bekletilip dinlendiren eti cikartin eyer üstünde su birakmisa mutlaka o suyu dökün benim su olmuyor üstünde,
hem etinizi hem ic yagini ayni anda 2 ayri tencerede ocaga alin pisirin.
etler iyice kuruyuncaya kadar pisirin bir parca etten alip elliniz ile acin ici tel tel olduysa diger tarafta pisirdiginiz ic yaginin bezelerini kepceyle bir tabaga alin ve ic yagini ilave edin ete
10 dakika daha arada karistirarak iyice kavurun soguduktan sonra saklama kabina alip buzdalanda yada serin bir yerde muhafaza ediniz .
MALZEMELER
3 kg dana et kemiksiz yagsiz
1 ,5 kg ic yagi aslinda kuyruk yagi ile yapilir burda olmadigi icin ben ic yagi ile yaptim,
damak tadiniza göre tuz
YAPILISI
Etinizi fotodaki gibi büyük parcalar halinde dograyiniz
damak tadiniza göre tuzlayin bu noktaya dikkat edin tuzunu asiri kacirmayin eksikte koymayin cok tuz olursa tuzlu olusarsa kavurmaniz az olursa tuzu bozulabilir,
etinizi tuzladiktan sonra üstünü kapatip buzdalabina kaldirin suyunu cekmesi icin 3 gün buzdalabinda dinlendirin
ic yagini da ufak ufak dograyip tuzlayin ayri bir kaba koyup onun da üstünü kapatip buzdalabinda 3 gün dinlendirin.
3 bekletilip dinlendiren eti cikartin eyer üstünde su birakmisa mutlaka o suyu dökün benim su olmuyor üstünde,
hem etinizi hem ic yagini ayni anda 2 ayri tencerede ocaga alin pisirin.
etler iyice kuruyuncaya kadar pisirin bir parca etten alip elliniz ile acin ici tel tel olduysa diger tarafta pisirdiginiz ic yaginin bezelerini kepceyle bir tabaga alin ve ic yagini ilave edin ete
10 dakika daha arada karistirarak iyice kavurun soguduktan sonra saklama kabina alip buzdalanda yada serin bir yerde muhafaza ediniz .