Hepinizi sevgiyle selamliyorum,bügünde Güzel Sehrimiz Diyarbakir üsülü Tirit " le baslamak istiyorum Diyarbakir 'ait olan lezzeti kelimelerle anlatilmaz müthis tiriti mutlaka yapin.
DIYARBAKIR ÜSÜLÜ TÌRÌT
MALZEMELER
500 gr dogranmis kuzu veya dana eti (kavurma)
1 bas sogan
4 yemek ks sumak
3-5su bd sicak su
1 yemek ks biber salcasi
1 yemek ks domates salcasi
2 su bd pirinc
1 cay ks karabiber
5 türlü baharat
yarim demet maydanoz
YAPILISI
ilk önce sumagi 3-5 su bd sicak suyun icine koyup bekletiniz eksisi
damak tadiniza göre tadarak ayarlayiniz.
istediginiz kivama gelince tadiniz etleri kücük, kücük dograyin.
Tavada biraz kavurduktan sonra kücük , kücük dogradiginiz sogani, ilave edin.
Biraz daha k s vurduktan sonra 2 su bd pirinci ilave edin ve biraz daha karistirin.
sumagi süzgec yardimuyla suyunu süzün sumak suyunu ilave ediniz.
en son dogradiginiz maydanoz ve tuzunu ilave edin karistirin, sonra
suyu kaynayinca altini kisip pisiriniz.
Not: sumak suyunu pirincin ölcüsüne göre ayarlayiniz normalde bir su bd pirince
1-5 su bd sicak su koyuyoruz , ama bu tirit yemegi biraz sulu olur yani hafiften lapa, gibi
mutlaka deneyin pisman olmiyacsksiniz.
Ne güzel yöresel lezzetlerin tanıtılıyor olması. Ellerinize sağlık.
Çok farklı bir tarif. Ellerinize sağlık...