PATLICAN KAZAN
1 kg kuzu bud büyük parcalar halinde dogranmis
3 adet büyük patlican
300 gram biber
yarim kg domates
eti marine etmek icin
2 yk yogurt
yarim cay bardagi zeytin yagi
3 dis sarimsak dövülmüs
kara biber
pul biber
1 yk salca
tuz
YAPILISI
ilk önce eti marine etmek icin yogurt zeytin yagi salca baharatlari ve tuzu hepsini iyice karistirip harmanlayin eti bulayip buzdalabina kaldirin dinlendirin.
Bu arada patlicanlari uzunlamasina kesip büyük parcalar halinde dograyin biberleride dörde bölüp enine boyuna ikiye kesin ayri ayri kizartin marine ettiginiz eti de tek tek tavaya dizip kizartin tencerenin dibine yuvarlak dogranmis domatesleri döseyin onun üzerine sirasiyla patlican biber ve kizartiginiz eti dizin tekrar etin üzerine domates patlican biber ve en üste domatesleri etin üzerine dizin etin kalan yagini tencereye ilave edip kapagini kapatip agir ateste pisirin.