ET YAHNISI
dünyanin her yerinde yapilan nefis tencere yemegi et yahnisi ve muhtesem lezzetin sirri tabiki ki kemikte okadar yahni cesiti varki anlatmakla bitmez herkes kendi damak tadinda yapar farkli farkli ben tarifimde cok idali bir et bur olarak bunu söyliyorum
1 kg et
500 gram patates
3 adet adet kuru sogan
2 adet havuc
2 yemek ks domates salcasi
4 yemek ks sivi yag
tuz,karabiber, pulbiber
YAPILISI
eti istediginiz büyüklükte parcalra ayirin ben büyük kemikli eti tercih ediyorum.
eti tencereye alin tuzunu ilave edip kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirin.
sivi yagi soganlari ve salcayi ilave edin hafif soteleyin yemeklik daogradiginiz patatesleri ve havuclarida ilave edip bahartlari damak tadiniza göre karabiber ,pulbiber ilave edip yeteri kadar su ilavesi ile kisik taeste pisirin.