Sevgili takipcilerim bugun yine sizlere yöresel bir lezzet ile merhaba demek istiyorum güzel memletim mardin'de sık yapilan bu lezzeti herkes tanimaz bilmez aslinda bir kere tadina bakan müptelasi olur lezzetli oldugu kadar da zahmetli bir yemektir temiz bir elden ciktimi tadina doyum
BUMBAR
malzemeler
1 kg ince kuzu veya keci bagirsagi
1 cay bardagi bulgur
1 cay bardagi pirinc
1 adet kuru sogan
200 gr kiyma
yarim demet maydanoz
yarim demet taze nane
kuru nane
karabiber
kimyom
biber salcasi
YAPILISI
ilk önce ic harcinu yukarda yazdigim malzemeler ile dolma ici hazirlar gibi hazirlayin kenara alin , bumbarlari tek tek yikayin brn en 25 defa yikadim😃 sonra bol limonla az tuzla ovun tekrar yikayin hazirladiginiz harci tek tek doldurun parmaginizla önce ucundan hafif icine gerin ic malzemeyi doldurmaniz kolay olacaktir fazla doldurmayin kslin olur ve pismez benim sansima aldigim mumbarlarin cogu kalindi hepsini doldurduktan sonra tekrar bol limon ve yeteri kadar tuzla iyice ovalayin yikayin tencereye alin üstünü gececek sekilde su doldurun kaynamaya baslayinca arada bumbarlari trk tek catalayin ici pisin diye orta ateste pisirin afiyet olsun
Bumbarı yemeyeli yıllar ol belki Anneler büyükler rahnetli olunca bizlerde bu lezzetlerden yoksun kaldık.Şimdi de kollestroller ve ev halkının alışkın olmadı tatlar olunca yapılmıyor.Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.Memleket sanırım doğu Sevgiler