hem besin olarak cok saglik saglikli oldugu kadar da lezzetli simdi tam mevsimi kusonmazi bol bol tüketmeliyiz diye düsünüyorum cocuklrim yesin diye hep degisik yapmaya calisiyorum
KUSKONMAZ PILAVI
MALZEMELER
500 gr yesil kuskonmaz
1 kuru sogan
300 gr tavuk gögsü
1 su bardagi pirinc
2 su bardagi sicak su
köri baharati
tuz
3 yemek ks sivi yag
YAPILISI
ilk önce sogani siviy yagla kavurun seritler halinde kestiginiz tavuk gögsünü güzelce kavurun sonra iyice yikanmis uclari kesilmis
kuskonmazlari yikayin 1 cm kalinliginda kesin sogana ilave edin güzelce kavurun 1 su bardagi pirinci tencereye ilave edip iyice kavurun pilav yaparken kavurur gibi iyi kavrulan kuskonmazimiz ve pirin üzerine köri baharati ve tuzunu ilave edip 2 bardak sicak su ilave edin kaynamaya baslayinca pilav yapar gibi altini kisin iyice pisin cok lezzetli biraz sulu bir yemektir mutlaka yapin tadi damaginizda kalacak bir lezzet afiyet olsun
kuşkonmazlı bir tarif hiç denemedim çünkü Türkiye de kuşkonmaz pazarlarda satılan bir sebze değil ellerinize sağlık sevgiler
Hiç denememiştim. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...