Izmir köfte
Malzemeler
Yarim kg kiyma
1 adet sogan
1 dilim ekmek
Karabiber, pulbiber, tuz
1 yumurta
Üstü icin
6 adet patates
3 adet domates
3 adet sivri biber
Sosu icin
2 rendelenmis domates
1 yemek ks salca
2 su bd sicak su
Sivi yag
Tuz
Kizartmak icin
Sivi yag
Hazirlanisi
Ilk önce kiyma rendelenmis sogan ekmek karabiber pulbiber tuzn ilave edip hepsini güzelce yogurun sonra ceviz büyüklügünde parcalar koparip oval seklini verin
Patateslerin kabuklarini soyup elma dilimi seklinde kesip sivi yagda önce patatesleri sonra köfteleri hafif kizartin kizartiginiz köfte ve patasleri firin kabinizda dizin üzerine dilimlediginiz domates ve biberleri dizdikten sonra sosunu hazirlayin rendelediginiz domates ve salcayi iki üc dakika kavurup sicak su ile tuzunu ilave edin sos kaynayinca köftelerin üzerine döküp 200 derece firinda biberler ve domatesler kizarana kadar pisirin afiyet olsun