PASTANE POGACASI
Müjdat Alptekin Ustanin Tarifiyle yaptigim pogaca gercekten cok lezzetli denemeye deger
Malzemeler
1 kg un
500 gr margarin ben rama kullandim
100 gr yogurt ( 1 cay bardagi
3 adet yumurta
50 gr maya
300 gr su ( ben büyük kulplu cay bardagi su koydum )
30 gr tuz ( ben 1 yemek ks tuz koydum)
50 gr seker ( 1 türk kahve fincani ) Ben koymadim
yapilisi
Bütün malzemeleri yogurma kabina alip iyice yogurun elle yapismayacak bir hamur elde edin. 5 dakika dinlendirip bezeleri yapip acin dilediginiz harci koysbilirsiniz ben kasar peyniri koydum ellinizle yuvarlayip sekilendirin yagli kagit serili firin tepsisine dizin
Üzerine yumurta sarisi sürüp çatalla çizik atin tepside iyice mayalandirip . 190 derece firinda alti üstü kizarana kadar pisirin .
Afiyet olsun.