SAM TATLISI
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardagi seker
1-5 su bardagi seker
1- 5 su bardagi yogurt
1 su bardagi seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
1 -5 su bardagi un
1 - su bardagi irmik
SERBETI ICIN
3 su bardagi seker
2 -5 su bd su
yarim limon
Sebeti mutlaka önceden yapin sogumaya birakin, cünkü serbetin soguk, tatlinin sicak olmasi gerekiyor.
Üstü icin
badem
bademleri sicak suyun icersinde 10 dakika bekletip kapuklarini soyun
YAPILISI
seker , yumurta, un irmik kabartma tozu, vanilya, siviyag , yogurt bütün malzemeyi
Bir kapta tel cirpiciyla iyice cirpin. ( alimumyom tepsi de güzel kizariyor o yüzden tavsiyem alumimyom tepside yapiniz)
Margarinle iyice alumimyom tepsiyi iyice yaglayip cirptiginiz harci dökün.
bademleri dizin üstüne ben dizemedim:) cok acil misafirim vardi
1 saat beklet 180 derece de isitilmis firinda üstü kizarinca kadar pisirin.
Sam tatlisini sicsken dilimler halinde kesin, önceden hazirladiginiz soguk serbeti üstünde gezdiriniz.Not sam tatlisi bekledikce daha lezzetli oluyor
afiyet olsun