Bügün Baharin ilk günü gülüsün umutlarin oldugu yere bahar gelir
KABURGALI KIZARTMA
MALZEMELER
1-5 kg kuzu kaburga
kekik , pulbiber, tuz
2 yemek ks zeytin yagi
kaburgalari tavaya alin orta ateste , kabagi kapagi kapali sekilde arasira cevirerek biraz pisirin kapagini acip 2 yemek ks zeytin yagi ve baharat ve tuznu ilave edip pisirin.
3 Adet patlican
yarim kg sivri biber
Yarim kg domates
feslegen , kekik, karabiber,3 dis sarimsak
patlicanlari uzunlamasina kesin tuzlu suda yarim saat bekletip acini alin
Tirnak pidesini uzunlamasina dilimler halinde kesip servis tabagina alin kizartiginiz patlicanlari Pidelerin üzerine dizin, biberleri uzunlamasina kesip onlarida kizartip
patlicanlarin yanina dizin , Domatesleri minik küpler halinde kesin kaburganin yaginda soteleyin sarimsagi 'da ilave Edip baharatlari ve tuzunu ayarlayip biraz su ilave edip hafif sos kivamini alincaya kadar pisirin.
kaburgalari servis tabaginin orasina dizin domates sosunu ortasina dizip sicak sicak yaninda yogurtla servis ediniz.
Not: yogurtu kizartmanin üzerine gezdirip yogurtun üstüne domates sosonu gezdirip servis yapabilirsiniz aninda yenmeli ben bekletigim icin yogurdu gezdirmedim afiyet olsun.
kaburga eti nereye girse orayı festival alanına çevirir lezzetin dolayı. Her yemek onunla çok lezzetli olur zaten .Çok güzel görünüyor Ellerinize sağlık sevgiler
ellerine sağlık. çok da lezzetli olmuştur.