Uzun bir aradan sonra hepinizi selemliyorum bugun sizlere hem görüntüsü sik hafif lezziz pratik cilekli irmik tatlisi tarifimle baslamak istiyorum simdi tarifime bir göz atalim cilek bulmuskan bu tatliyi yapmamak olmazdi
CILEKLI IRMIK TATLISI
- malzemeler
- 2 su bd süt
- Yarim su bd hindistan cevizi (kokosnos)
- Yarim su bd seker
- 3 yemek ks irmik
- 1 yemek ks pirinc unu
- 1 portakal kabugu rendesi
CILEKLI SOSU ICIN
- 250 gr cilek
- 1 yemek ks pudra sekeri (veya seker)
- 1 yemek ks su
HAZIRLANISI
süt hindistan cevizi pirinc unu, irmik ve sekeri hepsini tencereye
Koyun karistirara kivami oluncaya kadar pisirin ocaktan almadan önce rendelediginiz portakal kabugu rendesini ilave
Edip iyice karistirin silikon kaliplarinizi islatip hazirladiginiz irmik tatlisini kaliplara dökün iki saat buzdalabinda dinlendiririn servis tabaklarina ters cevirin iki üc dakukada kendiliginden tatli kaliplardan rahatlikla cikacaktir
Cilekli sosu: cilekleri blenderden gecirin 1 yemek ks pudra sekeri ve ya sekeri 1 yemek ks suyu ilave edip bir iki tasim kaynatin
Isterseniz ilik isterseniz soguk halde cilek sosunu tatlinin üstüne
Dökep servis edebilirsiniz arzunuza kalmis afiyet olsun