Esim buluguru cok sever bulgurlu yemek çesitlerini sıkca yaparim
Erzuruma ait bu lezzeti bende ilk defa yaptim gercekten müthis bir lezzet
Lorla bulgurun bulusmasi anlatilmaz yasanir sizlerde tadin istedim simdi tarife bir göz
atalim
GÜVECDE LOR DOLMASI
MALZEMELER
- 2 su bdpilavlik bulgur
- 2 su bd lor
- 1 baģ kara lahana yada pazi( ben kara lahana sardim)
ÜZERI ICIN
- Tereyaģi
- yoģurt
- sarimsak
YAPILISI
ilk once 2 su bd pilavlik bulguru 2,5 su bd sicak su ile pisirin
dikkat edin tam pisirmeyin fazla yumusak olmasin
Bulguru pisirdikten sonra sogumaya bir kenara birakin bu arada
lahana yada pazi yapraklarini yikan tuzlu sicak suda iki üc dakika batirip
cikarin kenarda soguyan bulgura 2 bardak loru ilave edip iyice harmanlayin
hazirladiginiz lorlu bulgurlu ic ile sarin , güvece dizin üzesine 2 bardak
sicak su dökun firina verin güvecin kapagini kapatin.
fazla pisirmeyeye dikkat edin kurumasin.
pisen lorlu güvec sarmalarini servis ederken sarimsaklari ezin yogur ile karistirin
Dolmalarin üstüne dökun eritiginiz tereyagini gezdirin
Kolay gelsin