Esim serbetli tatlilari sevdigi icin bende degisik serbetli tatlilar yaparim
lezziz meshur erzurum kadayif dolmasi tarifini bugun sizler ile paylasacam
Tarifime gecmeden once tatli tadinda bir hafta gecirmenizi diliyorum
ERZURUM KADAYIF SARMA
- MALZEMELER
- yarim kg taze kadayif
- 200 gr ceviz
- SERBETI ICIN
- 4 su bd seker
- 4 su bd su
- 1 dilim limon
- BULAMAK ICIN
- 4 adet yumurta
- KIZARTMAK ICIN
- bol sivi yag
YAPILISI
ilk once serbeti icin seker su ve limonu bir tencerede ocaga alin
kaynatin
Erzurum kadayif dolmasi icin bir tutam kadayif
koparip duzgun bir sekilde icine biraz ceviz yerlestirin sarma sarar gibi sarin
ve elliniz ile hafif sikistirin bir kapa alin butun kadayiflari sardiktan sonra
Yumurtaya bulayin ellinizle biraz sikarak kizgin yagda kizartin
kizartiginiz kadayif sarmalarini yagdan cikarin ve ilk sicakligi gecen serbetin icine attin
kadayif dolmalarini 5 dakika serbetin icinde bekletin serbetin icinde alin servis tabagina alin kalan sebeti sonra kadayif dolmalarin uzerine dokebilirsiniz
afiyet olsun
Oooof offfff.... hep sevdiğim mamaları yapiyorsun seeeeennn Rojincim.... harika ellerine sağlık