Yazin seinligiyle bulusan nefis bir tarifim var sizlere
- MALZEMELERIMIZ
- Hamuru icin
- 125 gr margarin
- 70 gr margarin
- 2 corba ks kabarma tozu
- 1 adet yumurta
- 200 gr un (aslinda aldigi kadar un)
ICI ICIN GEREKLI MAZEMELERIZ
- 750 gr labne peyniri (ouark)
- 3 adet yumurta
- 11o gr seker
- 1 paket vanilyali pudding
- 300 ml sut
- 5 yk siviyag
JOLESI ICIN
- 1 adet limon suyu (yarim cay bardagi)
- 1 adet limon kabugu rendesi
- 1 cay bd sut
- 1 cay bd su
- 4/5 yk kasigi seker (kendiniz ayarlayabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- Biraz sari gida boyasi
- 2 bucuk silme yemek ks nisasta
- Ilk once hamuru icin 125 gr margarin 1 adet yumurtayi 70 gr sekeri , 2 corba ks kabartma tozunu ve 200 gr unu aslinda un
KEKIMIZIN ICI ICIN 750 gr gr labne peynirini (yani ouark) 3 adet yumurtamizi 110 gr sekeri,1 paket vanilyali pudding,300 ml sutu ve 5 yemek ks siviyagi bunlarin hepsini cirpip hamurun ustune dokun onceden isitigimiz 200 derece firininimizda ustu kizarana kadar pisirin kekimizin sogumasi icin bir kenara aliyoruz
Limonlu jolesi icin: 1 cay bardagi sut,1 cay bd su bir limon suyunu ( bir limondan yarim cay bd cikiyor) 4/5 yemek ks seker sekeri kendinize gore ayarlayabilirsiniz , bir paket vanilyayi
Ve de sari gida boyasini hepsini bir tecrede kaynatip ilininca
Iyice cheeskekin ustune dokuyoruz buzdalabina kaldiriyoruz
Iki saat sonra cheeskemiz yeme hazirdir
Afiyet olsun