PEYNIRLI KASARLI PFUDUK PASTANE POGACASI
pfuduk pfuduk pastane pogacasi misafirlerinize , komsulariniza cay saatlerinizde severek yapabileginiz ,lezzetinden ödün vermeyecek pfuduk pogaca yapmanin ve yemenin tadi baka oluyor
2 su bardagi ililk süt
1 su bardagi sivi yag
1 paket yasmaya
1 paket kabartma tuzu
3 corba ks tuz
2 yemek ks seker
3 yumurta beyazi
yumurta sarilari üstüne sürülecek
1 kg un
YAPILISI
2 su bardagi ilik süt 1 paket yas mayayi 1 paket kabartma tozunu sekeri yogurma kabina alin
kabarmasini bekleyin sonra 3 yumurta beyazini 1 su bardagi sivi yag tuz ve ununu ilave edin yogurun hamur biraz ellinize yapisabilir sorun degil mayalandiginda toparlanacaktir mayalanan hamurdan yumurta buyuklugune bezeler koparin ortasina ister beay peynir ister kasar peyniri koyun kapatin yagli kagit serili firin tepsisine dizin 15 -20 dakika tepside dinlendirin yumurta sarisini sürün 180 derece de firinda pisirin afiyet olsun.