Ikbebet haslanmis icli köfte
Mardin mutfaginin sultani diyebiliriz hem cok saglikli hem cok lezzetli icli köftemizin tarifimi mutlaka yapin inanin vazgecilmezleriniz arasinda yer alacaktir
IKBEBET ICLI KÖFTE
Malzemeler
2 su bd ince bulgur
2 su bd dövülmüs köftelik bulgur
1 su bd irmik
3 yumurtanin aki
Ici icin
500 gr kiyma
4 adet kuru sogan
Yarim demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber, kisnis
3 yemek ks tereyagi
Yapilisi
Önce ilce malzemesini hazirlayin 3 yemek ks tereyagi kiyma kavurun sonra ince ince dogradiginiz soganlari ilave edip salcayi bahartlari tuzunu ilave edip hepsini güzelce kavurup sogumaya birakin
Ikbebetin disini hazirlamak icin ince bulgur dövülmüs bulgur irmik tuz hepsini yogurma kabina alip sicsk suyla islatin 1 saat kadar dinlendirin sisen bulgura yumurta aklarini ilave edip iyice yogurun ellinizle yumurta büyüklügünde bezeler alip serce parmaginizla oyun incecik acip ic malzemesini koyup ellinizi islatarak kapatip ister yuvarlak ister ucgen isterseniz limon seklini verip kapatiniz bir derin tencereye su koyup tuzunu ilave edip kaynatiniz butun köfteleri ayni anda haslamayin her seferinde 7-8 adet köfte atiniz köfteler suyun yüzeyine ciktimi pismis demektir bir 5 dakika daha haslayip kevgir yardimiyla köfteleri alip süzgece koyun ve sicak servis ediniz arzunuza bagli yumurtaya buluyaip benim gibi kizartipta servis edebirsiniz afiyet olsun