Ellimden geldigince Sizlere yöresel yemekler yapmaya calisacagim bugunkü yöresel yemegimiz de Antep yöresinden adida siveydezdir.Tadida anlatmakla degil yapip deneyince nasil lezziz oldugunu görebilirsiniz.
Siveydez
Malzemeler
500 gr kemikli et
1 su bd haslanmis nohut
1 bag taze sarimsak
1 bag yesil sogan
5 yemek ks yogurt
1 adet yumurta
Tereyagi
Kuru nane
Hazirlanisi
Etin düdüklü tencerede haslayin eyer düdüklü tencereniz yoksa üstünü gecek sekilde suyu ilave edip orta ateste pisirin pisen etleri tencereden bir kevgir yardimiyla alip eti ellinizle parcalarini koparan tekrar tencereye ilave bir tasim kaynasin ondan sonra bir su bd haslanmis nohutu ilave edin bir iki tasim kaynadiktan sonra icersine önceden yikayip dogradiginiz yesil sagan ile sarimsagi ilave edin soganlar ve sarimsaklar yumusadiktsn sonra 5 yemek ks yogurdu yumurtayla iyice cirpin yemegin suyundan bir kepce alip yavas yavas yogurda dökerek karistirin iyice karistirin ki topaklanmasin yogurdu tencerenin kenarindan azar azar yemege karistirak dökün bir tasim kaynadiktan sonra ocaktan alin üzerine nane ile kizdirilmis tereyagini döküp servis ediniz afiyet olsun
Nefis bir lezzete sahip olduğu anlaşılıyor. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...
Ellerine sağlık yöresel Yemekleri severim bir kaç resim daha olsaydı daha güzel olurdu
Ellerine sağlık yöresel Yemekleri severim bir kaç resim daha olsaydı daha güzel olurdu
çok güzel ismi kadar da lezzetli bence. Ellerinize sağlık
Cok tesekürler yasemin hnm sayfama hoş gelmişiniz öneriniz degirlendirecen sevgiler
Cok teşekür ederim Nusevin hnm sayfama hoşgeldiniz
yani tadını merak ettim ve canım çekti
eline sağlık
Hımm .. Gaziantep yöresinin leziz yemeklerinden biri. Çok çok severim.
Ellerine sağlık Rojincim.. Gaziantep gezimde çokça adını duyduğum ama tadına bir türlü bakamadığım bir lezzet..İnşallah senin elinden yerim bir gün..) Sevgiler