KIYMALI KOL BOREGI
MALZEMELER
1 cay bd sivi yag
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 yk tuz
1 corba ks seker
Aldigi kadar un
Su
ICI ICIN
350 gr kiyma
1 adet kuru sogan
Maydanoz
Karabiber, kimyon , tuz
USTUNE SURMEK ICIN
Yumuratanin sarisi, sut, susam
YAPILISI
ilk once ic malzemesini hazirlayin sogan ve kiymayi kavurun bahartlari ve maydanozu tuz ilave edip sogumaya birakin
Diger tarafta hamuru icin yukarda belirtigim mazemeleri yogurun kulak memesi yumusakliginda bir hamur olsun 10 dakika kadar hamuru dinlendirin hamuru ikiye bölun merdane yardimiyla bir tepsi buyuklugunde acin actiginiz hamurlari yaglayin rullo seklinde yapin kendi cevresinde donderin ve bes dakika daha dinlendirin dinlendirdiginiz hamurlari tekrar tepsi buyuklugunde acin ve kiymali harci ikiye bölun hamura paylastirin rullo yapin ve tepsiye dizin ustune yumurta sarisi ve sut karisimini dokun susamlari serpin 180 derece firinda ustu kizarana kadar pisirin afiyet olsun
Sevgili ROjin eline emeğine sağlık el açması börek gibisi yok canım afiyetler olsun,sevgilerimle.
Ellerine sağlık nefisss ☺☺☺
Ellerine sağlık nefisss ☺☺☺