DIZMANA
MALZEMELER
1 su bardgi ilik süt
1 paket yas maya
yarim su bardagi ilik su
yarim cay bardagi siviyag
1 tatli ksigi tuz
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un
sosu icin
yarim cay bardagi siviyag
2 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasi tereyagi eritin
2 adet yumurta
üstü ici mavi hashas veya susam cörek otu
yapilisi
ilk önce süt seker ilik su yas maya hepsini yogurma kabina alin eritin siviyagini ilave edin tuznu ve aldigi kadar unu ilave edin yumusak bir hamur yogurun mayalandirin hamuru tekrar biraz unla calistirin 3 ayri beze yapin hamuru ellinizle uzatin 2 parmak genisliginde kesin hafif bastirin yagladiginiz firin tepsisine dizin .
sosunu hazirlayin yogurt,siviyagi,yumurta,ve eritiginiz tereyagini eritin cattala cirpin dizmananin üzerüne esit sekilde dökün ellinizle veya firca yardimiyla sürün esit sekilde hashasi serpin 200 derede firinda pisirin