GIRIT KABAGI DOLMASI
1 kg girt kabagi
1 su bardagi pirinc
siviyagi
300 gr minik dogranmis dana eti
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
2 yemek ks biber salcasi
karabiber
pulbiber
tuz
taze nane
taze maydanoz
taze dereotu
1 cay kasigi limon tozu
1 yemek kasigi salca
yapilisi kabaklari yikayip bir corba kasigi yardimiyla icini oyun altlarini bicakla 3 -4 yerinden delin.
eti siviyagla birlikte kavurun sonra sogani ilave edip biraz daha kavurduktan sonra salcayi ilave edin yikanmis piric ve baharatlari ve tuzu ilave edip iyi kavurun ocaktan alip dogradiniz maydanoz ,nane dereotunu ilave harca ilave edin karistirin icini oydugunuz girit kabaklarini ic harci doldurup tencereye dizin salcali su hazirlain üstüne dökün 1 yemek ks limon tozunu da salcali suya katmayi unutmayiniz kaynamaya basladiktan sonra orta ateste pisirin afiyet olsun
Ellerinize sağlık, en sevdiğim en lezzetli kabak
Sevgiler
Pazarda kabakları gördüm alacaktım arkadaşım haftaya alırız dedi sizde de görünce alıp dolmayı yapıyım artık dedim çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık afiyet olsun :)
Nasilda güzel olmus, ellerine saglik canim