ÜZÜMLÜ CÖREK rosinen schneke
MALZEMELER
2 su bardagi ilik süt
1 cay bardagi cig krema sahlagsahne
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi seker
1 yumurta beyazi sarisi üstüne sürülecek
yarim yas maya
yarm cay ks tuz
aldigi kadar un
ici icin
1 -5 su bardagi kuru üzüm
1 paket vanilyali pudding
2 su bardagi süt
3 yemek kasigi seker
pudding seker ve sütü karistirip pisirip sogutun
üstüne sürmek icin
portakal receli
su
YAPILISI
lk önce bütün malzemeleri yogurma kabna alip karistirn
sonra unu yavas yavas ilave edip yumusak bir hamur elde edin.
hamuru bir posetle kapatip 40 dakika dinlendirin
dinlenen ve kabaran hamurunuzu büyük bezelere ayirin.
unlanmis tezgahta merdaneyle acip 1 cm kalinliginda acin sogumus puddingi esit sekilde sürün
üzerine kuru üzümleri serpistirip actiginiz hamurunuzun her iki tarafini katlayip rulo seklinde sarinz.
2 cm kalinliginda kesin yagli kagit serili firin tepsisne diziniz
üstüne yumurta sarisini sürün 200 derece de firinda pisiriniz iyice sogutunuz
portakal receline biraz su ilave edip kaynatip sogutunuz.
pisip soguyan cöreklern üzerine firca yardimiyla sürün receli afiyet olsun
Üzümler de apayrı bir güzellik katmış. Ellerinize sağlık...