Rojinden Keyifli Tarifler
Bir mardin kizi olarak bügün de güzel memleketimin bu güzel etli pilav yemegini sizlerle paylasmak isterim aslinda bu yemek dügünlerd mevlütlerde bayramlarda sehriyeli pilav ile servis edilir sikca yapilan ve özel misafirlere özenle hazirlanan basli basina bir ana yemekti
ETLI PILAV (nanu gost)
2 kg kemikli et
Pilavi icin
2 su bd pirinc
3 yemek ks margarin
1 kavanoz haslanmis nohut
4 su bd et suyu
Hazirlanisi
Etleri tencereye aliyoruz yikamadan tuzunu ilave edip ilk önce kisik ateste suyunu salincaya kadar kapagi kapali pisiriyoruz daha sonra orta ateste pisirip üstündeki suyu alip kenara aliyoruz pilavda kullanmak icin pisen etimizi kendi yaginda biraz kavurup pismis eti kenara aliyoruz. pilavi ilk önce güzelce kavurup nohutlari ilave edip 4 bardak et suyu ilave edip pisirin biraz demlendikten sonra tepsiye döküyoruz önceden pidirdigimiz etleri üzerine dizip coban salatasiyla servis ediyoruz afiyet olsun