DIYARBAKIR ÜSÜLÜ MEFTUNE
MAZEMELER
2 adet büyük boy patlican
500 gr kusbasi et
6 dis sarimsak
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 corba kasigi sumak
2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 su bd sicak su
karabiber
tuz
yapilisi
Patlicanlari yarim parmak uzunlugunda kesin üzerine biraz tuz serpin üstünü gececek sekilde su ilave ediniz acisini cekmesi icin bir saat önceden yapiniz.
Tencereye tereyagi ve eti alip kizartin salcayi ilave edip biraz daha kavuru .
1 su bardagi suyu etin üzerine ilave edip kisik ateste suyuu cekmesini saglayin.
önceden tuzlu suda bekletigimiz patlicanlarin suyunu döküp ellinizin arasinda sikiniz tencereye illave ediniz,biber ve domatesleri dograyip hepsini ilave ediniz sarimsaklari ve karabiber tuzunu da ilave edin en son 1 su bd sicak suyun icersinde bekletiginiz sumagi süzüp tencereye ilave ediniz.
kaynamaya baslayinca altini kisip pisiriniz.
Afiyet olsun
canım çok güzel görünüyor ellerine saglık tam benlik bu tarif bayılırım yöresel yemeklere
Bol sumaklı ve bol sarımsaklı nefis oluyor. Yaz gelsede doyunca yapsak. :) Ellerinize sağlık.
Sevgiler
Immmm... Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık Rojin hanım.
Ellerinize sağlık harika
Ellerinize sağlık harika
nefis bir lezzet olduğu kesin. Ellerinize sağlık..