Sogan Dolmasi
Malzemeler
10 adet sogan
300 gr satir kiymasi
2 dis sarimsak
1 adet sogan
Yarim demet dogranmis maydanoz
Yarim demet dogranmis taze nane
1 su bd pirinc
1su bd pilavlik bulgur
1 domates dogranmis
1 yemek ks biber salcasi
Pulbiber, karabiber, nane
3 yk ks nar eksisi
Tuz
1 su bd kadar zeytinyagi
Üzerinin sosu icin
1 yk ks biber salcasi
Sivi yag
Tuz
Hazirlanisi
Ilk önce soganlarin kabuklarini soyun soganlari yarisina kadar tam kesilmez
Yarisina gelecek sekilde ortasina derin cizik atin
Tencerede kaynamis tuzlu suda biraz yumusayip acilana kadar 5-6 dakika haslayin süzgece alin sogumaya birakin.
Bu arada dolmanin icini hazirlayin satir kiymasini ince dogranmis sagani domatesi, maydanoz, nane , baharatlari ve tuz ,bulgur ile pirinci en son salca ve nar eksisi zeytinyagini ilave edip karistirin .soganlar katlara ayrilir her sogan katinin orta kisminlarina biraz ic harctan koyup sarilip kapatin tencereye dizin
Eyer kuru domatesiniz varsa aralarina bir kac tane atin ayri jir lezzet veriyor
Sosu icin salca sivi yag ve biraz nar eksisi su hepsini karistirip dolmalarin üzerine gezdirin dolmalarin üzerini gecmisin bu noktaya dikkat edin orta ateste pisirin .bu lezzeti mutlaka deneyin Afiyet olsun
Nefis görünüyor. Tadına bakmışlığım var , gerçekten lezzetli.Ellerine sağlık.