bugunde Konya yöresine ait enfes lezzetlerden olan arabasi corbasi tariflyle baslamak istiyorum bende bu corbayi ilk defa yaptim biz cok sevdik artik kis corbalarinda listemin basina aliyorum bu lezzeti :)
Arabasi
Malzemeler
4 tavuk budu (corbalarda kemikli et tercihimdir)
2 adet kuru sogan
1 yemek ks salca
Yarim cay bd zeytinyagi
Tuz, karabiber, pulbiber
Yeteri kadar su
3 yemek ks un
Hamuru icin
1 su bardagindan un
5 su bardagi su
Tuz
Hazirlanisi
Ilk önce tavuk budlarini tuz ve tüm bir sogani ocaga alip haslayin.
Haslanan Tavuk budlarini kemiklerinden ayirip eti didikleyin
Hamurunu yapmak icin unu kuru sekilde kokusu cikincaya kadar karistirarak kavurun soguk su ve tuzu ilave edip hizlica cirpin topaklanmasin koyulastiktan sonra isterseniz bir tepsiye döküp sogutmaya birakin isterseniz benim gibi demir veya silikon muffin kaliplarina dökün sagani ince ince kesip zeytinyaginda hafif pembelesinceye kadar kavurun 3 yemek ks unu ilave edip rengi sariya dönünceye kadar kavurun
Salcayi ilave edip biraz daha kavurun tavuk suyundan biraz ilave edip iyice cirpip tencereye ilave edin su az gelirse biraz daha ilave edip corbanin kivamini ayarliyabilirsiniz corbaniz pistikten sonra hamuruyla servis ediniz afiyet olsun
Sunumu cok hos olmus, ellerine saglik
Yöresel lezzetlerin tanıtılıyor olması çok hoş. Ellerinize sağlık.