Portakali limonlu ördek
Malzemeler
1 ördek 2 kg
1 portakal suyu
1 limon suyu
1sogan
Karabiber
Yarim yk salca
1 yk yogurt
Sivi yag
Tuz
Ic pilav icin
1 su bd pirinc
Tuz
1 sogan
1-5 su bd ördek suyu
Ördek cegeri
Hazirlanisi
Ördegin üstüne yeterli su ve tuz ilave edip 1 tüm sagani ve karabiberi tencerede yumusayincaya kadar pisirin pistikten sonra portakal ve limon suyuna iyice icine her tarafina sürün 1 saat kadar dinlendirin salca, yogurt , siviyag hepsini karistirip fircayla ördegin her tarafina yani icine disina sürün limon kabugu ve portakal kabugunu icine doldurun 200 derece de firinda ara ara hazirlaginiz salcali sostan üzerine sürün nar gibi kizarincaya kadar .
Ic pilavi icin sagani ince ince dograyin kavurun rengini degistirmeden ördek cigerini ufak ufak kesip ilave edip iyice kavurun pirinci ilave edip birsz daha kavurduktan sonra ördegin suyunu ilave edip pisirin. Pilavi 10 dakika demlendirin servis tabagina pilavi döküp üsütüne nar gibi kizarmis ördek ile servis ediniz afiyet olsun
0 Responses
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)