MANTI POGACA
malzemeler
Hamuru icin
2 su bad ilik sut
2 adet yumurta
1 su bd sivi yag
1 -5 adet yas maya
1 yemek ks toz seker
Aldigi kadar un
Tuz
Ic harci icin
Kiyma
Kuru sogan
Tuz, karabuber, maydanoz
Üstü icin 1 adet yumurta
Hazirlanisi
Ic harci icin kiyma sogan iyice kavurun tuzu karabiberi ilave edip maydanozu katip karistirin kenara sogumaya birakin
Hamuru icin bütün malzemeleri karistirip aldigi kadar unu ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun bezelere ayirin resim de görüldügü gibi oklava yardimiyla acip cay bardagiyla kesin ic harci birer cay kasigi koyun resimdeki gibi kapatin önceden yaglayip unlafiginiz cember kek kalibinda ortasindan baslayarak hepsini dizin 1 adet yumurayi cirpip üstüne dikatlice sürün yarim saat dinlendirin 200 derece de firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin afiyet olsun
Henüz paylaşmadım ama ben de patateslisini yapmıştım, görüntüsü çok hoş elinize sağlık.