Medenyetler besigi güzel Memleketim Mardinin dilerin dinlerin sehri güzel memleketim Mardinin yemek kütürüylede cok zengin mutfagindan bugunde sizlere evde firinda kebab tarifini paylasmak isterim gelin hep beraber bu lezizz firinda evde yapabileceginizkebab tarifine göz atalim
FIRINDA KEBAB
MALZEMELER
yarim kg kiyma
1 sogan rendelenmis
5 dis sarimsak dövülmüs
Kimyon, karabiber pulbiber, tuz
5 bucuk kasik islatilmis yumusatilmis ince bulgur
1 yemek ks biber salcasi
Cöp sis
Salatisi icin
Sumak
2 adet mor sogan
Bir demet maydanoz
3 adet domates
Tuz
Zeytin yagi
HAZIRLANISI
Yumustilmis ince bulgur kiyma rendelemis sogan dövülmüs sarimsak , tuz ve baharatlari ilave edip bir kapta homojen bir hal alincaya kadar yaklasik 15 /20 dakika yogurun sonra bir salca ks biber salcasi ilave edip tekrar yogurup
Mandaline büyüklügünde parcalar koparip ellinizi islatip cöp sislere dizip 200 derece firinda pisirin herkesin firin dereces farkli oldugu icin kac dakikada piser firininiza bagli yanina sivri biber domates kücük patlican yada dilimlenmis patlicanda közleyebilirsiniz bu sizin arzunuza kalmis afiyet olsun
Doğu yemeklerine bayılırım, eline sağlık..ohh canım çekti vallahi..