AVAR HINKALI
sevgili blog arkadasim siede nur hanimin tarifin den yaptigim bu güzel cerkes mantisini sizlerde yapin hem görüntüsü hem lezzetiyle misafirlerinize gönül rahatligiyla sunucaginiz cok ģüzel not alacaginiz
Bu sik lezzetli mantimizin tarifine göz atalim
AVAR HINKALI
Malzemeler
1 kilo kiyma
2 adet orta boyda tavla zari büyüklügünde patates
1 bas büyük kuru sogan minik dogranmis olacak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Bu malzemeler ile icini hazirlayin
Hamuru icin
1 kg un
1 adet yumurta
Tuz
Hamurunu hazirlamak icin 1 kg unu eleyerek havuz gibi ortasini acip 1 yumurta ve tuzu ilave edip yavas yavas suyunu ilave ederek manti hamurunu yogurunuz 4/5 bezeye ayirin 15 dakika dinlendirin
Sonra merdane yardimiyla 6 cm kalinliginda aciniz 10 cm uzunlugunda
Seritler kesin. Kestiginiz seritlerin kenarlarina ic harci koyup kapatiniz
Ve gül seklini vererek az yagladiginiz süzgece dizin.
Gülleriniz bittiginde kaynayan tencerenizin üzerine süzgeci koyunuz, süzgecinizin alti suya degmesin .Buharda 15/20 dakika pisirin.
Rendelenmis hafif kavrulmus domstes ve sarimsakli yogurtla servis ediniz kolay gelsin afiyet olsun