Sizlere goruntusudenden cok daha lezzetli olan sehzadeler sehri amasya ya ait
sehzade kebabinin tarifini paylasam
SEHZADE KEBABI
- MALZEMELER
- yarim kg patlican
- 1 yarim kg kusbasi dana eti
- 2 adet sogan
- 4 adet yesil biber
- 250 gr domates
- 4 dis sarimsak
- 1 yemek ks salca
- 1 cay ks karisik baharat( karabiber, beyaz biber, sumak, sarimsak,
- tozu, kisnis)
- Zeytin yagi
- uzeri icin ( sarimsak domates iki uc biber)
YAPILISI
kusbasi etleri haslayin , patlicacanlari kup kup kesin kizartin patlicanlari suzgece koyun
yagini suzsun.soganlari yesil bibeberleri kavurun icine bir kasik salcayida ilave edin
en son domatesleri sarimsaklari de ilave edin biraz daha kavurun baharatlari da katiktan
sonra hazirladiginiz karisimi etlerin uzerine dokun iyice harmanlayin borcam ve ya guvece dokup yayin halka seklinde kestiginiz domatesleri ve parmak seklinde kestiginiz
biberleri karisimin uzerine dizinsarimsaklari da ilave edin 250 derece firinda pisirin
afiyet olsun
muhteşem olmuş ellerine sağlık arkadaşım)) bahriyenin mutfağı
Muhteşem ellerine sağlık ☺☺☺
Muhteşem ellerine sağlık ☺☺☺