Bugun de sizlere memleketimin lezziz yemegi olan maklube tarifi verecem cok lezziz ve guzel oldugu gibi hem kendinizi hem de ozel misafirlerinize yapacaginiz lezziz ana yemek olarak goruntusu ve sunumuyla maklube tarifime geciyorum
- MALZEMELERIMIZ
- 1kg et
- 2 su bd pirinc
- 2 adet patlican
- 5/ 6 adet yesil biber
- 5 adet domates
- Sivi yag
- Tuz
YAPILISI
Ilk once etleri derin bir tencerede kavurun
Patlicanlari halka halka kesip sivi yagda kizartin
Biberleri de uzunlamasina kesip kizartin en son domatesleri kup kup dograyip arta kalan yagin icinde biraz kavurun etleri tencerie nin tabanina guzelce yerlestirin etlerin ustune kizartiginiz patlicanlari dizin onun ustune biberleri dizin domatesi ilave edin iyice yikadiginiz nisattasini aldiginiz pirinci pilav yapar gibi guzelce kavurup en uste tencereye ilave edin tuzu ve pirinclerin uzerini bir parmak gececek kadar sicak su ilave ettikten sonra kapagini kapatin
Karistirmadan pilavin demini aldiktan sonra bir tepsinin ortasina cevirin (not biraz bekleyin hemen tencereyi almayin ki guzel bir kalip ortaya ciksin) pilavin etrafina isteginize gore
Hazirlamis oldugunuz salata ve yogurt ile susleyin .gordugunuz gibi ben resimde ki gibi susledim siz kendi zevkinize gore
Servis yapabilirsiniz .
Afiyet olsun