Kahvaltida tursu yermisiniz..Hemen hayir demeyin bu tursu tarifimi
deneyip tadarsaniz eger birdaha vazgecemiyeceksiniz meze olarak ta tuketilebilicek
olan tursumuz sizi ve misafirleriniz mutlu edecek guzel bir cesni... haydii hanimlar tursu yapalim haydii kalkin simdi tarifime geciyorum
- Malzemelerimiz
- 3 kg domates
- 1/5 kg aci sus biber yada sivri biber
- 10/15 sarimsak
- 1 bag maydanoz
- 1su bd sivi yag
- 1 yk limon tuzu
- Yarim su bd tuz
- 1 su bd Sirke
YAPILISI
Domateslerinizi maydanozu ve sarimsaklari ince ince kiyin sirke limon tuzu ve tuz ilave edip hepsini salata yapar gibi harmanlayin biberlerin sapini kesin ben biberleri kestim ama siz cin biberi ile yaparsaniz bibererin bir altina bir bicak yardimiyla delin once biberleri kavanoza yerlestirin ustune hazirladiginiz domates sosunu ilave edin (not tuzu ve sirkeyi damak tadiniza gore azaltip cogaltabilirsiniz
- ilk once kavonozlariniza biberleri koyun hazirladiginiz domates sosunu dokun kavanozun kapagini kapatin serin bir yerde muhafaza edin iki uc hafta da tursunuz hazirdir afiyet olsun