Alman pastasi lezzeti ile herzaman tercih ettigim bir pasta OZELIKLE KREMASINA BAYILIYORUM..BAZEN ARASINA MEYVELER DE
YERLESTIRIYORUMKII DAHA FARKLI VE NEFIS BIR TAT OLUYOR .. BU TARIFIMLE SIZDE ALMAN PASTASI BAGIMLISI OLABILIRSINIZ DIKKAT benim kekim dunyalar guzeli
kizimin azizligine ugradi bana yardim ederken keki kesmeye calisti tatli kizimin da elli degdi
icin kekim herzaman yaptigimdan daha lezzetli oldu simdi tarifime geciyorum
ALMAN PASTASI
- KEKI ICIN
- 2 adet yumurta
- 1/ 5 su bd seker
- 1 cay bd sut
- 3 cay bd un
- 1 cay bd sivi yag
- 1 paket kabarma tozu
- KREMASI ICIN
- 500 ml sut
- 3 yemek ks un
- 1 cay bd seker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek ks tereyagi
- 1 paket
- HAZIRLANISI
beyazlayincaya kadar cirpiyoruzdaha sonra kalan malzemeleri sut, un, sivi yag
kabartna tozunu ekleyerek kekin hamurunu yapin
hamuru yaglamis oldugumuz cember kaliba dokuyoruz
keki 160 derece de onceden isitilmis firi da ustu pembe oluncaya kadar pisirin
kek pistikten sonra sogumaya birakilir.
bu arada kremasini hazirlayin kremasi icin yukarda belirtildigi gibi
uzere bir tencere de hepsini karistirip koyulasincaya kadar pisirin
krema hazir oldugunda soguyan kekinizi ortadan ikiye bolun
keklerin arasina kremayi esit sekilde dokup kremayi yayin kekin ustunu
kapatin ustune pudra sekeri serpin soguduktan sonra servise hazirdir
afiyet olsun