TIRE KÖFTESI
1 kilo sinirleri alinmis et kiyma yapilir
Bu kiyma 24 saat buzdalabinda bekletildikten sonra
ücüncü defa tekrar kiyma makinasindan gecirilir 15 gram tuz ile iyice yogrulur
kiymada tuzdan baska katki madesi yoktur
baharat yok sogan yok bu özel kiyma
her hanimin elinin inceligi parmaginin inceliginde
bir köfte sise gecirilip sislere gecirelen köfteleler eyer bahceniz varsa mangalda daha da lezzetli olur. Ben elektirkli izgarada pisirdim. ön pisirme köftelerin dagilmasini önler.
ön pisirmede yenilebilecek kivamda pisirilir
Fotolarda görüldügü gibi sekli ve pisirmesi
isteyeyen köfteyi atesten indirildigi sekliy ile yiyebilir.
ama normali bu köftenin mis gibi teyaginda kizartarak yenmesidir
yarim kg domatesi soyup küp küp dograyin orta ateste kendi suyunu salincaya kadar pisirin ben yumusak domatesleri tercih ediyorum cünkü baska bir sey katilmiyor domates sosu kendi suyunca pisecek üzerine yogurt ve en son tereyaginda kizartigimiz köftelerimizi üzerine dizip yaninda tirnak pidesi ile enfes bir lezzet ben yogurdu yanina tercih ediyorum sizin zevkinize kalmis .