Arap ülkerinde yapilan ekmekler Kebab Türü oldugu icin en cok ekmek tercih edilir.
Arap Kültüründe catal bicak kullanmi yoktur genelde ekmekle alinarak yenilir. cocuklarim cok sevdi bu ekmegi
2 su bardagi ilik su
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli ks tuz
1 yemek ks silme seker
1 yemek ks yogurt
1 paket instanst yada yas maya
aldigi kadar un.
hafif elle yapisan kivamda olacak.
YAPILISI
öncelikle ilik su ,siviyag,yogurt,tuz,seker ve maya yogurma kabina alinir karistirilir.
sonra un yavas yavas eklenir.
hamurunuz hafif ele yapiskan bir kivamda yogurun.
1 saat mayalandirin mayalanan hamuru bezelere ayirin mandalina büyüklügünde yuvarlayip 10 dakika daha dinlendirin.Bu arada firinimizi istiyoruz 250 derece .
Dinlenen hamurumuzun alt ve üstüne un serpip cay tabagindan biraz büyük acip yagli kagit serili firin tepsisine 4 tane yerlestirin pisirin siz sonraki hamuru acincaya kadar pisecektir balon gibi sisipnustü kizariyor pismismis demektir.Tüm hamurlari pisirdikten sonra hsmur örtüsünü örtünüz
.