ev üsülü lahmacun
malzemeler
hamuru icin
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 cay bardagi sivi yag
yarim yas maya
1 corba ks sirke
1 corba ks seker
tuz
aldigi kadar un 1 kg kadar
ici icin
yarim kg yagli kiyma
4 adet kuru sogan
3 adet domates
2 dis sarimsak
maydanoz
2 yemek ks biber slcasi
karabiber
tuz
1 su bardagi su kivami biraz daha su katabilirsiniz göz karari ayarlayabilirsiniz rahat sürülmesi güzel lahmacun olmasi icin
yapilisi
hamuru yogurma kabina bütün malzemeri koyup sert olmiyacak sekilde yogurun 1 saat dinlendirip andalina büyüklügünde parcalar koparin üstünü örtün.
ic harcini hazirlayin soganlari sarimsaklari rondadan gecirin sonra domaresleri salcayi maydanozuda rondadan gecirin tuzunu karabiberi pulbiberi ve suyu ilave edip karistirin.
önceden hazirladiginiz bezeleri merdane yardimiyla acin kasikla yardimiyla ic malzemeyi sürün 250 derece de firinda pisirin