sevgiyle yapilan hersey baska güzel baska lezzetli bende dostlarima bes cayinda yaptigim bu müthis lezzeti sizlerle paylasmak istedim cocuklarim kücük oldugundan pek vakit bulamiyorum tarif yazmaya cogu zaman resimlerim silinip gidiyor buda beni cok uzuyor cok uzatim lafi galiba biraz alakasiz oldu ama tarifimize gecelim sevgiyle kalin
GÜL POGACA
MALZEMELER
1-5 su bardagi ilik süt
1 su bardagi zeytin yagi
1 paket yasmaya
yarim limon suyu
3 yemek ks seker
1 yemek ks tuz
üstü icin
150 gr tereyagi
ici icin
5 adet haslanmis patates
1 adet sogan
1 yemek ks biber salcasi
karabiber
pulbiber
tuz karabiber
YAPILISI
ilk önce ilik sütü seker, yas mayayi yogurma kabinda 5 dakika bekletin sonra zeytin yagi limon suyu tuz ve aldigi kadar unla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun üstünü örtüp kabarmaya birakin bu arada hasladiginiz püre haline getirin iyice ezin güzel hamura sürülmesi icin pataeleri tereyaginda salcayla soganla soteleyin birazda sivi yagi ekleyin patateslere baharatlarida ilave edip iyice kavurun mayasi gelen hamuru 3 esit bezeye bölün 30 cm capinda acin harci hamurun üzerine esit sekilde yayin, elmali kurabiye seklinde yapin ortadan bicakla kesin uc kisimlarinin yukari gelecek sekilde cemberli kaliba dizin önceden kalibin altina yagli kagit koymayi ve kenarlarini hafif yaglamayi unutmayiniz 150 gr kadar tereyagini eritin pogacanin üzerine esit sekilde dökün tekrar kalipta iyice kabarmasini bekleyin 180 derece de firinda pisirin
afiyet olsun
nefis ellerine saglik canim
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
Bu tür hamur işleri terapi gibi, sonuçta hem lezzetli hem de sunumu çok hoş poğaçalar ortaya çıkıyor :) Elinize sağlık.