ANTAKYA KAGIT KEBABI
Antakya'da kasaplar hazirlayip tas firina gönderip yapilir bende bu imkanlar olmagi icin evde sürekli yapip o lezzeti yakalamaya calistiģim enfes lezzeti sizlerde tadin istedim
MALZEMELER
500 gr kiyma
2 dis sarimsak
1 sogan (aslinda girmez ben koydum )
2 kirmizi biber
2 yesil biber
1 demet maydanoz
tuz, karabiver, kimyon
üstü icin
2 domates
5 yesil biber
yapilisi
aslinda bütün malzemeler satirla kiyilir ben kiyma haric kirmizi biberlerin damarlarini cikartip sogan, yesil biber hepsini güzelce ronda'dan gecirdim .
Maydanoz ve sarimsaklari bicakla ince ince kiyip bütün malzemeleri baharatiyla birlikte
kiymaya ilave edip güzelce yogurup yagli kagidi pasta tabagi büyüklügünde kesip
suyla islatip hazirladigimiz harci bes esit parcaya bölüp yagli kagit üzerin yerlestirip ellimlize güzelce yuvarlak bir hacim seklini alincaya kadar düzeltip üzerine dilimlenmis domates ve biberle süsleyip alumumyum tepsiye dizip 200 derece firinda pisirin afiyet olsun