sevgili Arkadasim ablam muazzez öztürk cok Tesekürler bize yaptigi bu harika zikzakli bayatlanmayan pogaca tarifimle baslamak istiyorum inan o kadar pogaca tarifi yaparim bugune kadar bayatlanmadan üc dört gün bile ilk tazeligini koruyan mu müthis tarifi sizlerle paylasmak isterim her türlü pogaca cörek yapabileceginiz cok lezziz tarifi gecelim:)
ZIKZAKLI POGACA
Malzemeler
1- 5 su bd cig krema ( schlagsahne)
1su bd ilik süt
1 su bd sivi yag
1 su bd ilik su ( 1 yas mayayi icinde eritin)
1paket kabartma tozu
1 yumurta sarisi üstüne sürülecek
Tuz
2 küp seker
Aldigi kadar un
Ici icin
Ispanak yikanmis dogranmis
Beyaz peynir
Üstüne sürmek icin
Yumurtanin sarisi
Sivi yag
Süt
Hazirlanisi
Hamuru icin bütün malzemeyi karistirin su ve yas maya haric yas mayayi suyun icinde eritip ilave edin kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun mayalanmaya birakin kaparan hamuru biraz büyük bezeler yapin ellinizle ince diktörgen aciniz icine peynir ispanak koyup siki rulo yapip sariniz 1 cm kalinliginda kesin yagli kagit serili firin tepsisine zikzak olacak sekilde bir sag bir sol diziniz tepsiye üzerine yumurta sivi yag süt karisimini sürüp 170 /180 derece firinda pisirin afiyet olsun