Esimin güzel memleketi antakya hataya ait bu lezzeti Antakyaya gidip yemeden olmasa olmazi lezziz antakya sini kebabi tarifimize göz atalim
SINI KEBABI ANTAKYA
MALZEMELER
1 kg orta yagli kiyma
3 adet kuru sogan
2 adet kirmizi biber
1 demet maydanoz
4 dis sarimsak
Tuz
Kimyon
Karabiber
Üzeri icin
2 adet domates
3 /4 adet sivri biber
3/ 4 adet patates
Sosu 7cin
1 yemek ks salca
1 su bd su
Margarin veya tereyagi (arzuya bagli)
HAZIRLANISI
kiymayi tepsiye alip ince ince dogranmus sogan ve sarimsaklari, maydanoz tuz ve baharatlari ilave edip güzelce yogurun
Tepside güzelce ellinizle bastirarak kenarlarini yukari cekerek serin
Daha sonra dilimlenmis patates, domates sivri biberler ile süsleyip
Salca ile suyu bir kapta karistirin esit sekilde kebabin üzerine gezdirin
Arzunuza kalmis margarin veya teraygi pacaciklarini üstüne atabilirsiniz daha lezzetli oluyor 200/250 derece firinda pisirin afiyet olsun