Günaydin sevgili üyecanlar hepinizi sevgiyle selamliyorum sabah kahvaltisi icin sicak sicak bol tereyagli patatesli bazlama yapmaya ne dersiniz haydii o zaman bazlama yapma
PATATESLI BAZLAMA
malzemeler
Hamuru icin
1 su bd süt
1 yemek ks tuz
4 yemek ks sivi yag
Su
Aldigi kadar un
Yarim kg patates
Karabiber, pulbiber, tuz
Süt
Üzerine sürmek icin tereyagi
Hazirlanisi
Ilk önce hamuru icin yukarda yazilan malzemeleri karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun diger tarafta önceden hasladiginiz patatesleri
Püre yapip sütü karistirip tuzu ve baharatlari ilave edip iyice karistirip mandalina büyüklügünde toplar yapin hamurdan da mandalina büyüküklügünde bezeler koparip icine acip patatesli toplari icine koyun ellinzle bohca kapatir gibi kapatin merdaneyle acip sacta pisirin pisen bazlamalari her iki tarafini iyice tereyagi sürün
Evde ekmek saciniz yoksa teflon tavada da pisirebilirsiniz sevgili arkadasim sieda nur a cok tesekürler hamurun tarifini ondan almistim gercekten bu hamurdan cok cesit börek cörek yapabilirsiniz müthis güzel oluyor afiyet olsun kolay gelsin
Bu böreği Çerkez böreği diye biliyorum, ben de genellikle hafta sonları yaparım.Elinize sağlık.