Hataya Antakya ya ait cok lezzetli bir çorba kirmizi mercimekten yapilir farkli
MAHLUTA
MALZEMELER
1 su bd kirmizi mercimek
1 su bd un
1 yemek ks tereyagi
1 tatli ks kimyon
tuz karabiber.pulbiber,nane
2 su bd tavuk suyu
yapilisi
mercimegi yikayip üstünü gececek sekilde sicak su ilave ederek orta ateste pisirin
tavuk suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatin 1 yemek kasigi tereyagiyla unu sürekli karistirin kokusu cikincaya kadar kavurun mercimege ilave edip blenderle ezin topaklanmamasi icin baharatlari , mercimege ilave edip 10 dakika kadar karistirarak pisirin tereyagi nane pulbiberi kizdirip mahlutanin üzerine döküp servis ediniz.
Denemek istediğim çorbalardan çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..